home      

 

 

 

   
NOW PAST CONTACT

Ο ΓΛΑΡΟΣ

του Α. Τσέχωφ

Ο ΓΛΑΡΟΣ του Τσέχοφ από την ομάδα MAIN POINT.
H παράσταση που, μετά την πρώτη παρουσίαση την άνοιξη, σάρωσε τα βραβεία στη Θεσσαλονίκη στο 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ (10 από 14 βραβεία) επανέρχεται στο θέατρο OLVIO για λίγες μόνο παραστάσεις!

Το υπέροχο Μουσείο Συναισθημάτων παραμένει κλειστό, αλλά μια παράσταση του «Γλάρου» μπορεί να το βοηθήσει να ξανα-ανοίξει! Η θεατρική ομάδα Main Point ανεβάζει τον «Γλάρο» του Τσέχωφ στο θέατρο OLVIO για την ενίσχυση του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας. Τα έσοδα από την παράσταση της 19ης Νοεμβρίου θα διατεθούν στο Μουσείο Συνασθημάτων, διαβάστε περισσότερα εδώ...

https://save-the-emotions-museum.causevox.com/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Για λίγες μόνο παραστάσεις κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ στις 21:00

Εισιτήρια:


ΤΟ ΕΡΓΟ


Ο Γλάρος θεωρείται το έργο που καθιέρωσε τον Τσέχοφ,  ως θεατρικό συγγραφέα στη συνείδηση κοινού και κριτικής. Ο Τσέχοφ στο Γλάρο θίγει τις σχέσεις, τα κίνητρα, την ψυχολογία και τις διεκδικήσεις ανθρώπων που αγαπούν, υπηρετούν ή θέλουν να υπηρετήσουν την τέχνη, μέσω της συγγραφής και του θεάτρου. Γύρω τους περιστρέφονται οι άνθρωποι της καθημερινότητας που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα αδιέξοδα της ζωής τους. 
Οι ήρωες του Τσέχοφ στο Γλάρο επιδίδονται σε μια απέλπιδα προσπάθεια αναζήτησης της επιτυχίας, της δόξας, της αναγνώρισης, του έρωτα και μέσω αυτών του νοήματος της ζωής. Άνθρωποι που γελάνε, κλαίνε, παθιάζονται, εξοργίζονται, απελπίζονται, αλλά επιμένουν να ελπίζουν. Και όταν πάψουν πια να ελπίζουν? Την απάντηση δίνουν επί σκηνής  12 καθημερινοί ονειροπόλοι, ακροβατώντας ανάμεσα στις ζωές τους όπως είναι, όπως θα έπρεπε να είναι και όπως τους φανερώνονται στα όνειρα. Σε μια εποχή που οι απειλές, οι κακουχίες και οι καθημερινές απογοητεύσεις είναι κανόνας, οι «γλάροι» του MAIN POINT , μας θυμίζουν ότι αυτό που έχει σημασία είναι να ξέρουμε να υπομένουμε, να ονειρευόμαστε και να ταξιδεύουμε μαζί. 
Είμαι ένας Γλάρος. Όχι, δεν είναι αυτό…

Ο «Γλάρος» ανέβηκε στη σκηνή για πρώτη φορά αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του το 1895 , στο θέατρο Αλεξαντρίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το δεύτερο ανέβασμα του έργου όμως το 1898, από το «Θέατρο Τέχνης» της Μόσχας, σε σκηνοθεσία Κ. Στανισλάφσκι, υπήρξε ένας θρίαμβος. Από τότε «Ο Γλάρος» έχει ανέβει αμέτρητες φορές σε όλο τον κόσμο.
 
Λίγα λόγια για το έργο:
Η Αρκάντινα, μια δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου, που συνδέεται με τον Τριγκόριν, έναν επιτυχημένο συγγραφέα περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο κτήμα του αδερφού της Σόριν. Ο Τρέπλιεφ, ο γιος της Αρκάντινα, αναζητά, κάτω από την “σκιά” της μητέρας του, νέους τρόπους έκφρασης στο θέατρο. Παρουσιάζει με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη του, τη Νίνα, την πρώτη του θεατρική απόπειρα στους ανθρώπους του κτήματος. Η παράσταση όμως θα τελειώσει άδοξα. Παράλληλα θα αποτελέσει την αφορμή για να δοκιμαστούν όλες οι σχέσεις μεταξύ των ηρώων και να ανατραπούν οι εύθραυστες ισορροπίες  τους. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Κείμενο: Άντων Τσέχοφ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές σε διασκευή Δημήτρη Κανέλλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κανέλλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Έμιλυ Κουκουτσάκη
Μουσική: Νικηφόρος Χρυσολωράς, Ολυμπία Κανέλλου
Επιμέλεια Κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εμμανουέλα Μπέλλου
Φωτογραφίες: Τάσος Κολάνης

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ


MAINT POINT

 © 2023_4D_ΘΕΑΤΡΟ OLVIO. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.