home      

 

 

 

   
NOW PAST CONTACT

ONLINE
Μια παράσταση για το bullying και τη σχέση μας με το διαδίκτυο

Το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) και του grooming στο σχολικό περιβάλλον και το διαδίκτυο (cyber bullying), έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας.

Η παράσταση ONLINE έρχεται να διαμορφώσει ένα νέο πεδίο αντιμετώπισης του φαινομένου, μέσα από έναν άλλο δρόμο, αυτόν της τέχνης του θεάτρου. Είναι μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα που θίγει το μείζον θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και τον εθισμό σε αυτό. Τους κινδύνους της ανωνυμίας  των ψεύτικων προφίλ στα social media, την έκθεση προσωπικών δεδομένων και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες αυτών. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, σε μια ώρα παράστασης ”ειπώθηκαν“ όσα λέγονται σε 8 ώρες συζήτησης.

Το ONLINE είναι ένα ψηφιακό περιβάλλον, όπου χωρίς σωματική και οπτική επαφή, με την ασφάλεια της απόστασης και της ανωνυμίας, δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να αποκτήσει φωνή και ελευθερία. Ποια τα όρια της χρήσης και ποια της κατάχρησης;

Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά προγράμματα κατά του εκφοβισμού των εφήβων, όπως το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Comenius Regio» όπου ο σκηνοθέτης Γιώργος Ρούφας συμμετείχε ως ομιλητής, με στόχο την εκπαίδευση «peer to peer education», συνεχίζουμε με σημαντικές συνεργασίες και  φέτος με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, ολοκληρώνοντας μια πανελλήνια εκστρατεία για το διαδικτυακό grooming, δηλαδή την ανώνυμη αποπλάνηση μέσω διαδικτύου, γνωστή ως «enough grooming think clever».  Θέλουμε μέσα από το έργο μας να προσφέρουμε ενημέρωση και εκπαίδευση, για ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο. Ελπίζουμε στην από μέρους σας ανταπόκριση που θα οδηγήσει σε μια από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος.

* Η παράσταση βασίζεται σε άρθρα με θέμα τον εθισμό και τον εκφοβισμό των νέων στο διαδίκτυο, σε επιτυχημένες δράσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε απαντήσεις μαθητών Λυκείων και φοιτητών Πανεπιστημίων ενός ερωτηματολογίου που συντάχθηκε (από την ψυχολόγο Έφη Κοττά και από τον σκηνοθέτη) ειδικά για την δραματουργική ανάπτυξη της παράστασης.

* Επίσης βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα με θέμα το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) στο σχολικό περιβάλλον και το διαδίκτυο (cyber bullying) αλλά και την αποπλάνηση μέσω ψεύτικων προφίλ στα social media (grooming)

* Καθημερινές για σχολεία και κάθε Τετάρτη βράδυ για ανήσυχους γονείς και φοιτητές. https://www.facebook.com/%CE%9FNline-683125908385138/?ref=hl

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Κάθε Τετάρτη στις 21:30

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 10€, μειωμένο 8€.

Διάρκεια:
70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πρωινές παραστάσεις, Δευτέρα έως Παρασκευή, εντός σχολικού ωραρίου για μαθητές ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟΥ (κατόπιν συνεννοήσεως λόγω περιορισμένων διαθέσιμων ημερομηνιών).
Τηλέφωνο επικοινωνίας 697 35 66 962.

* Προτεινόμενη από το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης, με Αρ. Πρωτοκόλλου 197317.
* Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών
* Με τη στήριξη του Ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου
* Η παράσταση συστήνεται για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Σκηνοθεσία - Κείμενα: Γιώργος Ρούφας
Σκηνικά - Φωτισμοί -Video mapping: Στάθης Μήτσιος, Mark Vos
Φωτογραφία: Γιάννης Μπασιμακόπουλος
Video: Νίκος Κακωνάς, Γιώργος Σταμάτης
Ερμηνεύουν: Ζαπαντιώτης Βαγγέλης, Μιχαλοπούλου Βίκυ, Πιερρόπουλος Παύλος, Ρούσσος Μέμος, Σοφικίτης Γιάννης, Μανόνα Μαρία


 



© 2010-2025_4D_ΘΕΑΤΡΟ OLVIO