home      

 

 

 

   
NOW PAST CONTACT

Τα Μάγια της Πεταλούδας

Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του F. G. Lorca

Το θέατρο OLVIO, πιστό στις αξίες της τέχνης και με σεβασμό για το παιδί και το μαθητή, σε συνεργασία με την χορογράφο Κατερίνα Ανδριοπούλου και την ομάδα χορού Χ-art, δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς φίλους να παρακολουθήσουν μία άρτια παιδική παράσταση, βασισμένη σε ένα από τα πιο ποιητικά παραμύθια που έχουν γραφτεί ποτέ, “Τα Μάγια της Πεταλούδας”, του F. G. Lorca.

Το έργο, μετά την πρώτη επιτυχημένη σεζόν φέτος, συνεχίζει για 2η χρονιά στο θέατρο OLVIO από τον Οκτώβριο του 2018, με ένα διαλεχτό καστ συντελεστών (χορευτών και ηθοποιών) κάθε Κυριακή στις 12:00 και τις καθημερινές για σχολεία.

TΟ ΕΡΓΟ

Το έργο διαδραματίζεται σ’ έναν αγρό όπου οι πρωταγωνιστές -“έντομα” κινούνται ανάμεσα σε υπερμεγέθεις μαργαρίτες. Ένα ποιητικό Τριζόνι που ξέφυγε από κάποιο βιβλίο του Σαίξπηρ και κρύβει τις μαραμένες του φτερούγες πίσω από δανεικά χαμόγελα και αστεία αφηγείται στον ποιητή ετούτη την κρυφή ιστορία:

Μια ολόλευκη Πεταλούδα με σπασμένα φτερά πέφτει σε μια φωλιά σκαθαριών. Ο Σκαθαράκος, γιος της Δόνιας Σκαθαρίνας, ερωτεύεται τρελά αυτό το τόσο διαφορετικό πλάσμα. Η Πεταλούδα θα γιατρευτεί γρήγορα και θα πετάξει ψηλά στον ουρανό αφήνοντας το Σκαθαράκο να σέρνεται στη γη απαρηγόρητος.

Ο Λόρκα χρησιμοποιεί ένα παραμύθι για να μας πει ότι όλα τα ζωντανά όντα είναι ίδια στην πλάση, και ότι η αγάπη γεννιέται με την ίδια ένταση σε κάθε εκδήλωση της ζωής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Τελευταία παράσταση για το κοινό την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 12:00.


Καθημερινές για σχολεία μετά από συνεννόηση.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 8€

Προπώληση:
Γενική είσοδος 7€


OLVIO

..επίσης και στα φυσικά σημεία πώλησης της Viva (μετά από τηλεφώνημα στο 11876) BP, EKO, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Seven Spots, ΙΑΝΟΣ, Reload και Media Markt.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ


Νατάσα Παπαμιχαήλ
Ηλιάνα Παρασκευοπούλου
Διονυσία Μπάστα
Αλέξανδρος Λασκαράτος
Αφηγητής: Ασαντούρ Γουντικιάν

Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι η Νίνα Λοτσάρη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Χορογραφία Κατερίνα Ανδριοπούλου
Μουσική Νίκος Δημογιάννης
Σκηνικά-κοστούμια Σοφία Παντουβάκη
Φωτισμοί Νίκος Βούλγαρης
Κατασκευή σκην.: Β. Κουλούσης - F. Infante


 

 

Η ομάδα X-Art

Η Ομάδα Χορού X-Art ιδρύθηκε το 2000 με στόχο την παρουσίαση χοροθεατρικών έργων που απευθύνονται στο παιδί. Ξεκίνησε έτσι την πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα για την εξοικείωση του παιδιού στον κόσμο της τέχνης του σύγχρονου χορού. Από τότε, η X-Art καθιερώθηκε ως η μοναδική επαγγελματική ομάδα που παρουσιάζει έργα χορού για παιδιά.

Μετατρέποντας το λόγο σε κίνηση, η X-Art θέλει να μυήσει τα παιδιά στο συναρπαστικό κόσμο του χορού, μέσα από παραστάσεις εμπνευσμένες ειδικά για την ηλικία τους. Οι μέχρι σήμερα παραγωγές της X-Art, έχουν χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως δημιουργίες με υψηλή αισθητική, ποιότητα, ευαισθησία και ομορφιά.

OLVIO

PR


Ράνια Παπαδοπούλου, ran.papadopoulou@gmail.com, 695 500 5859

- Δελτίο τύπου

Παραγωγή: Θέατρο OLVIO, X-art


© 2023_4D_ΘΕΑΤΡΟ OLVIO. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.